Back to Fysioterapia

Juoksutekniikka-analyysi

69.00109.00

Juoksutekniikka-analyysi ja Juoksutekniikka-analyysi PLUS

 

Clear selection
Tuotetunnus (SKU): Ei saatavilla/-tietoa Osastot: , , Avainsanat tuotteelle ,

Kuvaus

Juoksutekniikka-analyysi

Juoksutekniikka-analyysi on helppo tilata ja saat itsellesi analyysivideon parissa viikossa.

  1. Kuvaa video juoksustasi

  2. Lähetä video meille

  3. Analysoimme juoksutekniikkasi

  4. Annamme palautteen ja ohjeet juoksutekniikan kehittämiseen.

 

JUOKSUTEKNIIKKA-ANALYYSI – Mistä juoksutekniikka-analyysi koostuu?

Juoksutekniikka-analyysi

1. Tee tilaus ja vastaa esitietolomakkeeseen

Esitietolomakkeessa kysymme terveyden tilastasi, vaivoistasi ja kivusta. Jos kipu liittyy juoksuun niin pystymme paremmin analyysin aikana havainnoimaan kivun syytä tekniikasta. Lisäksi kysymme harjoittelu tottumuksiasi. Tilaamalla PLUS-version saat palautteen ja kehittämisehdotukset myös harjoittelun kehittämiseen.

2. Kuvaa video juoksustasi

Sinun tulee ensimmäiseksi kuvata juoksutekniikka videot ja lähettää ne meille. Saat tarkemmat ohjeet kuvaamiseen ja videoiden lähettämiseen tilauksen jälkeen. Pärjäät kännykkäkameralla. Jos videot eivät ole tarpeeksi laadukkaita ja niistä ei pysty tekniikka-analyysiä tekemään, ohjeistamme uusien videoiden kuvaamiseen. Jos emme saa tarpeeksi laadukasta videota analyysin tekemiseen, palautamme rahat takaisin. Kuvausohjeet sivun alalaidassa. Lähetä videot 2 viikon sisällä palvelun tilaamisesta.

3. Lähetä video meille

Tilauksen jälkeen saat paluuviestissä kattavat ohjeet tekniikka videon kuvaamiseen. Lisäksi saat linkin lomakkeeseen, jossa kartoitamme sinun harjoittelua kattavasti, tavoitteet, mahdolliset vaivat ja panostuksen juoksutekniikan muuttamiseen. Kartoituksen perusteella voi ohjeistaa sinua tärkeimpiin muutoskohtiin riippuen juoksutaustastasi, vaivoista ja motivaatiosta juoksutekniikan parantamiseen.

4. Analyysi

Teemme analyysin juoksutekniikastasi. Lupaamme tehdä sinulle valmiin analysoidun videon kahden viikon sisällä, kun olet lähettänyt sen meille. 

5. Palaute

Lähetämme sinulle videon johon ollemme poimineet juoksutekniikastasi tärkeimmät kehityskohteet, joihin kiinnittää huomiota juoksussa. Saat 2 pääkehityskohdetta.

6. Juoksutekniikka-analyysi PLUS

Juoksutekniikka analyysin lisäksi saat sinulle suunnitellun lihaskuntoharjoituksen ja ohjeet harjoittelun monipuolistamiseen sekä nousujohteiseen harjoitteluun.

 

Juostessa kipeytyy polvet, alaselkä, jalkapöytä… Vika juoksutekniikassa?

Kipeytyykö sinulla jokin juostessa? Silloin kannattaa valita Juoksutekniikka-analyysi PLUS. Saat lisäksi sinulle suunnitellun lihaskuntoharjoituksen ja ohjeet nousujohteiseen harjoitteluun. Tilatessasi Juoksutekniikka-analyysin saat linkin kyselylomakkeeseen, jossa kysymme terveystietojasi, liikunta- ja harjoittelu tottumuksiasi. Saat työkaluja, joilla seurata kuormituksesi kehittymistä pystyt kehittämään harjoitteluasi niin, että kehosi pysyy kunnossa ja pystyt harjoittelemaan enemmän.

 

Teemme töitä, jotta sinä opit pitämään parempaa huolta itsestäsi!

 

fysioterapia-tampere-fysioterapeutti-arttu-peltola

Fysioterapeutti Arttu Peltola

Moikka olen Arttu Peltola, fysioterapeutti ja urheiluhieroja sekä erikoistun urheilufysioterapiaan. Minä analysoin juoksutekniikkasi. Olen itse harrastanut nuoresta asti yleisurheilua ja hiihtoa. Hiihto oli päälajini ja kilpailin 20-vuotiaaksi asti. Fysioterapiaopintojen aikana innostuin taas juoksemaan enemmän ja sain oman puolimaratonin ennätyksen aikaan 1:33.

Kokemusta kestävyysharjoittelusta löytyy omasta takaa paljon. Ensimmäiset valmennuskoulutukseni olen hiihdon saralla käynyt 12-vuotiaana. Suoritustekniikat ovat tärkeä osa harjoittelua ja tekniikka-analyysejä olen oman seuran leireillä tehnyt jo nuorella iällä.

Fysioterapeutin tutkinto on tuonut tekniikka analyyseihini syvyyttä ja ymmärrystä vaivojen syyseuraussuhteista. Juoksutekniikan virheiden korjaamisessa tärkeää korjata ensimmäiseksi perusasiat kuntoon. Esimerkiksi lantion pettäminen askelluksen aikana ei välttämättä näy heti, vaan tulee ilmi vasta väsyneenä. Lantion pettämiseen vaikuttavien tekijöiden löytämisessä vaikuttaa se mitä lihasten pitäisi tehdä ”virhe hetkellä”, sitten pitää osata ohjata oikean suuntaisia harjoitteita, jotta vahvistetaan oikean tyyppistä lihastyötä, jota juoksussa vaaditaan. Lue lisää juoksutekniikasta.

 

VIDEON KUVAUSOHJE:

Voit kuvata videon omalla matkapuhelimellasi. Jos video ei ole tarpeeksi laadukas, pyydämme sinua kuvaamaan videon uudestaan ja tarvittaessa ohjeistamme sopivan laitteen valinnassa. Suosittelemme käyttämään jalustaa tai kuvausta tukevaa välinettä. Jos kuvaat juoksutekniikkaasi juoksumatolla silloin edessä ei saa olla suuria kaiteita tai juoksumaton rakenteita. Jos kuvaat ulkona voit kuvata itse niin, että kamera on jalustalla.

Freesinä vai väsyneenä?: Väsyneenä mahdolliset juoksutekniikan virheet tulevat selvemmin näkyviin. Tee tekniikkakuvaus esimerkiksi pidemmän juoksulenkin jälkeen tai juoksutestissä.

Juoksuvauhti: Juokse tavoitevauhtiasi. Jos tavoittelet puolimaratonilla kahden tunnin alitusta, juokse sitä vastaavaa vauhtia.

Vaatetus: Kuvaa juoksusi mahdollisimman ihon myötäisissä varusteissa. Valitse vaatetus myös videon taustan mukaan. Jos tausta on tumma, valitse värikkäät vaattee ja päinvastoin.

Valaistus: Kuvaa video hyvässä valossa. Vältä linssiin tulevaa suoraa valoa auringosta ja lampuista. Pyri kuvaamaan olosuhteissa, jossa ei tule järin paljoa varjoja.

Paikka: Voit kuvata videot juoksumatolla, juoksuradalla, ulkona tai sisällä. Juoksumattoa emme suosittele, jos siinä on isoja rakenteita, jotka estävät näkemästä juoksuasi. Jos et ole tottunut juoksemaan juoksumatolla, kuvaa video ulkona.

Kuvakulmat: Kuvaa video 1. edestä tai takaa 2. sivulta 3. lähikuva askelluksesta. Kuvaa jokaisesta kuvakulmasta videomateriaalia noin 10 sekuntia.

 

VIDEON LÄHETYSOHJEET:

Älä lähetä videota suoraan meille. Lataa video pilvipalveluun esimerkiksi Google Drive, iCloud, OneDrive tms. Lähetä meille sähköpostilla linkki kansioon, josta voimme ladata videon.

 

PALVELU:

Palvelu on fysioterapeuttinen liikeanalyysi. Fysioterapia on terveydenhuollon palvelu (alv. 0%).

Lisätiedot

Valitse

Juoksutekniikka-analyysi, Juoksutekniikka-analyysi PLUS

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Juoksutekniikka-analyysi”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *