Triathlon on vaativa kolmen lajin yhdistelmä, jossa kilpaillaan niin sprintti- kuin pitkilläkin matkoilla. Jokainen lajin parissa vähänkään aikaa viettänyt törmää väistämättä siihen, kuinka tasapainoilu kolmen lajin harjoittelun välillä osoittautuu haastavaksi ja monimutkaiseksi kombinaatioksi. Varsin pian kysymyksiä alkaa nousta: mitä osa- alueita kannattaa painottaa missäkin vaiheessa, millä vauhdeilla pitäisi harjoitella, onko tekniikkani kunnossa, miten rakennetaan onnistunut harjoituskerta, saatikka viikko, kuukausi tai vuosi? Näissä ja monissa muissakin asioissa lajiin perehtynyt valmentaja voi auttaa löytämään juuri sinulle sopivan tien. Triathlonvalmennus on tarkoittettu sinulle, joka haluat kehittää itseäsi triathlonissa.

triathlonvalmennus taru juoksu

Miksi ottaa ammattivalmentaja triathlonharjoittelun tueksi?

Triathloniin erikoistunut valmentaja suorittaa kokonaisvaltaisen arvion lähtötasostasi ja harjoittelun vaatimuksista suhteessa tavoitteisiisi. Oikeiden harjoittelumetodien arvailu ja epävarmuus harjoittelun toimivuudesta loppuu, voit keskittyä oleelliseen eli harjoittelun  toteuttamiseen. Kokenut valmentaja yhdistelee tutkimustietoa, kirjallisuutta, omaa kokemuspohjaansa ja intuitiota löytääkseen juuri sinulle sopivan harjoittelumallin. Valmentaja on henkilö, jolta saat tukea ja kannustusta sekä tarvittaessa piiskaa tai käsijarrua harjoitteluun. Saat objektiivista palautetta harjoittelustasi ulkopuoliselta, joka kiinnittää huomiota asioihin joita et itse välttämättä huomaa. Valmentajan kanssa voit keskustella uusista ideoista ja näkemyksistä liittyen omaan harjoitteluusi. Valmentaja ottaa huomioon lähtötasosi, tavoitteesi ja elämäntilanteesi laatiessaan näihin sopivan harjoitusohjelman. Harjoittelu pysyy selkeänä ja nousujohteisena, ylianalysoinnin ja uusimpien villitysten perässä juoksemisen sijaan voit keskittyä harjoitteluun.

Miten valmennusprosessi etenee?

Yhteydenottokaavakkeen täytettyäsi valmentaja ottaa sinuun yhteyttä. Valmennuksen aloitusta varten sovitaan aloituspalaveri, jossa käydään vielä tarkemmin läpi tavoitteitasi, lähtötasoasi ja elämäntilannetta. Samalla määritetään valmennusprosessin osa- ja päätavoitteet ja pääperiaatteet harjoittelulle. Aloituspalaveri suoritetaan joko paikan päällä toimipisteessämme tai etäpalaverina suojatun yhteyden välityksellä.

Harjoittelu toteutetaan valitsemasi paketin mukaisesti joko etävalmennuksena 1-2 kertaa kuukaudessa päivittyvällä ohjelmalla, tai niin valitessasi myös säännöllisillä tapaamisilla valmentajan kanssa lajiharjoittelun merkeissä. Harjoitteluohjelmien laadinta sekä harjoituspäiväkirja ovat Trainingpeaks- nettialustalla. Harjoitusjakson loppupuolella pidät vielä etäpalaverin valmentajasi kanssa siitä, miten harjoittelu on mennyt ja miten tästä jatketaan.

Sopiiko triathlonvalmennus aloittelijalle?

Kyllä sopii. Työskentely alusta asti osaavan valmentajan kanssa varmistaa turvallisen ja nousujohteisen kehityksen. Valmentajan ohjauksessa vältät tyypillisimmät virheet joiden seurauksena harjoittelu takkuaa, kehitystä ei tule ja pahimmillaan altistut ylirasitukselle tai vammoille. Valmentaja laatii lähtötasosi huomioiden turvallisen ohjelman huomioiden tarvittavat painotukset eri osalajien sekä harjoitusvauhtien  suhteen.

Sopiiko triathlonvalmennus edistyneemmälle, jo pidempään lajia harrastaneelle?

Kyllä sopii. Valmennuksessamme on useita urheilijoita, jotka ovat saavuttaneet henkilökohtaisia SM- mitaleita niin ikäsarjoista kuin yleisen sarjan kisoistakin. Myös kansainvälistä menestystä sekä maajoukkue- edustuksia on kertynyt mukava määrä. Valmentaja tekee aluksi kattavan analyysin harjoitteluhistoriastasi sekä lähtötasostasi, ja näiden perusteella määrittelee sinulle tarpeelliset painopisteet harjoittelulle, jotta nousujohteinen kehitys olisi mahdollista. Usein ulkopuolelta saatu objektiivinen katselmus omaan taustaan ja tasoon avaa uusia näkökulmia sille, mitä voidaan jatkossa tehdä paremmin. Jos harjoittelusi on junnannut pitkään samolla urilla, voivat ja erilaiset harjoitusärsykkeet tehdä terää. Valmennuksessamme ei ole tarkoitus ajaa kaikkia samaan muottiin, myös omaa näkemystäsi ja kokemustasi urheilijana arvostetaan.

triathlonvalmennus taru pyöräily

Minulla on liikkumista haittaava perussairaus ja vamma, voinko lähteä mukaan valmennukseen?

Mikäli sinua askarruttaa urheileminen liikkumista ajoittain haittaavan perussairauden kuten nivelrikon, välilevyn pullistuman tai vaikka urheilusta kipeytyvien jalkojen kanssa, silloin fysioterapeutti on turvallinen valinta valmentajaksi. Harjoittelussa otetaan huomioon terveydentilan edellytykset ja tarvittaessa tutkitaan ja hoidetaan olemassa olevia vaivoja fysioterapiakäynnillä.

Valmentaja

triathlonvalmennus joel jokinen

Triathlonvalmennuksestamme vastaa fysioterapeutti, ammattivalmentaja Joel Jokinen, jolla on vuosien kokemus erityisesti triathlonistien ja pyöräilijöiden valmennuksesta, uintivalmennuksesta sekä eri lajien urheilijoiden fysiikkavalmennuksesta. Valmennettaviin on kuulunut niin vasta- alkajia, omia ennätyksiä tavoittelevia harrastajia kuin SM- ja maajoukkuetason urheilijoita.

Valmentajana Joel on tasavertainen, kuunteleva, analyyttinen ja jämäkkä. Valmennettavien palautteen perusteella Joelin vahvuuksia ovat erityisesti selkeys, jämäkkyys, asiantuntevuus, palautteeseen reagointi sekä ihmisen kohtaaminen omana itsenään.

Omalla urheilu- urallaan Joelin saavutuksiin kuuluu mm. täydenmatkan triathlonin SM- pronssimitali vuodelta 2015, lukuisia nuorten suomenmestaruuksia sekä maajoukkue-edustuksia. Joel on suorittanut uinnin ja triathlonin II-tason valmentajatutkinnot sekä valmentajan ammattitutkinnon Pajulahden urheiluopistossa.

Sopisiko triathlonvalmennus juuri sinulle? Täytä yhteydenottolomake tästä, niin valmentajamme ottaa sinuun yhteyttä!