Etäfysioterapia on helppo tapa päästä fysioterapiaa ajasta ja paikasta riippumatta. Sinä et tarvitse kuin puhelin, tabletin, läppärin tai tietokoneen, jossa on kamera. Fysioterapeutti pystyy tekemään haastattelut sekä testaukset normaalisti ääni- ja kuvayhteyden avulla. Harjoitteet fysioterapeutti pystyy näyttämään suoraan tai lähettämään sinulle jälkeenpäin video-ohjeineen.

Etäfysioterapiassa pääset fysioterapian myös erityisvastaanotolle mm.

Kun haluat etäpalvelun osalta erityisosaamista, varmistathan fysioterapeutin erityisosaamisen tästä.

MINÄ-opas osana etäfysioterapiaa

minä-opas

MINÄ-opas on kokonaisvaltaisen fysioterapian työkalu, jonka saat itsellesi veloituksetta (norm. 19,90€) fysioterapia-asiakkaanamme! Minä-opas sisältää erilaisia harjoituksia sekä työkaluja arvojen ja tavoitteiden määrittämisestä aina stressi-, työuupumus- ja liikkumisen pelon testeihin. Voit ottaa käyttöösi erilaisia päiväkirjoja kuten kipu-, fysitoerapia- ja ravintopäiväkirjat auttavat matkasi varrella. Lähetämme MINÄ-oppaan postitse.

Etäfysioterapia näkymä
Etäfysioterapiassa on käytössä kuva- ja ääniyhteyden lisäksi chat- johon voidaan lisätä esim. linkkejä harjoituksiin.

Etäfysioterapia on ollut Proxima Finlandilla käytössä vuodesta 2019 ja olemme käyttäneet etäyhteyksiä fysioterapiassa ja valmennuksissamme, joten olemme tottuneet asioimaan asiakkaiden kanssa etäyhteyttä käyttäen.

etäfysioterapia asiakkaan näkymä
Asiakkaan näkymä puhelimen ruudulta.

Etäfysioterapia hinnasto:

  • Fysioterapia 30min – 50€
  • Fysioterapia 45min – 60€
  • Fysioterapia 60min – 70€

Tarjous voimassa vuoden 2020 loppun asti.

*Kelan lähetteellä saat Kela-korvauksen, joka 4€ (30min), 6€ (45min) ja 8€ (60min).

Etäfysioterapiassa voidaan toteuttaa sijainnistasi riippumatta. Tarvitset vain nettiyhteyden. Käytämme etäpalveluissamme tietoturvallista palvelua, jonka palvelimet sijaitsevat Suomessa. Yhteydet on suunniteltu nimenomaan terveydenhuollon käyttöön ja ovat myös Valviran hyväksymät.

Miten etäfysioterapia eroaa tavallisesta fysioterapiasta?

Etäfysioterapiakäynti alkaa samalla tavoin haastattelemalla kuin tavallinenkin fysioterapiakäynti. Kartoitamme tilanteesi, miten sinun arki, työ, harrastukset, perhe jne. vaikuttavat vaivaasi. Näin pystymme hahmottamaan kokonaiskuvan, jonka pohjalta alamme tekemään testejä.

Testaamisessa tutkimme sinun liikkumistasi. Etäyhteyden välityksellä pystymme laadukkaasti tutkimaan esimerkiksi olkapään, lapaluiden, rangan, alaselän, lonkan, polven ja nilkan liikettä, voimaa sekä hallintaa.

Fysioterapeutti ohjaa asiakasta tekemään selän hallintaan liittyvää harjoitetta ja ohjaa samalla tekemään sen oikein.

Isoin ero tavallisen ja etäfysioterapian välillä on se, että emme voi olla tutkia palpoimalla eli tunnustemalla asiakkaan kipukohtaa. Onneksi voimme pyytää asiakkaan tekemään tämänkin meidän puolestamme ja pyytää kuvailemaan tunnetta, joka kipu kohdassa on. Fysioterapia on suurimmaksi osaksi liikkeen analysointia, jota pystymme hyvin tekemään etäyhteyden välityksellä. Monesti käytämme tavallisessakin fysioterapiassa kuvausta, jotta pystymme tarkastelemaan liikettä paremmin.

Nopeasti fysioterapiaan!

Takaamme asiakkaille fysioterapiaan pääsyn 24h sisällä! Nopea hoitoon pääsy on tärkeää, jotta paraneminen myös paraneminen on nopeaa. Useassa tutkimuksessa on todettu, että tuki- ja liikuntaelinvaivoissa ensi kontakti fysioterapeutin kanssa nopeuttaa paranemista ja vähentää kustannuksia. Ajavarauksessa etäfysioterapiaan voit varata ajan Tampellan tai Hämeenkyrön toimipisteiden kautta. Varaa aika fysioterapiaan alla olevasta painikkeesta!